Termékek Menü
0

SONUS FABER EX30MA HIGH-END Monitor Hangfal Limitált Kiadás 30 Éves Fennállásunk Alkalmából

SONUS FABER EX30MA HIGH-END Monitor Hangfal Limitált Kiadás 30 Éves Fennállásunk Alkalmából Katt rá a felnagyításhoz
Gyártó:
SONUS FABER EX30MA HIGH-END Monitor Hangfal Limitált Kiadás 30 Éves Fennállásunk Alkalmából

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

SONUS FABER EX30MA HIGH-END Monitor Hangfal Limitált Kiadás 30 Éves Fennállásunk Alkalmából

A róla készült magyar nyelvű tesztet itt olvashatja.

Szuper Limitált kiadás 30 éves fennállásunk alkalmából

Az Extrema története, és az előzmények

A Parva, Minima, Electa, és az Electa Amator megalkotása után a Sonus Faber szerette volna felhasználni a fejlesztési tapasztalatokat egy új ambiciózus terv megvalósításához, amely ismét a határokat feszegeti. Az Extrema 1991.-ben látott először napvilágot. Különleges hangfal volt, amely szakított a hagyományokkal. Az Extrema többek között azzal is kiérdemelte a nevét, hogy az első hangfal volt, amely 6 dB/oktáv szűrőt használt, és nem tartalmazott kondenzátort. Az extremitás kiterjedt a megjelenésére, és a hátsó passzív radiátoros működési elv alkalmazására is. A különleges tervezési elveknek köszönhetően sikerült maximalizálni a dinamikát úgy, hogy a magas kategóriás erősítők is megfelelően képesek legyenek meghajtani.

30 éves fennállásunk alkalmából egy mítosz újjászületik.

  Az Ex30ma mindig is kiemelt fontosságú projekt volt a Sonus Faber történelme során. Olyan mérföldkövet jelentett az akusztikus hangfalak tervezési folyamatában, amely méltán vált legendává. A teljesítmény maximalizálása, és a tökéletes hangzásra való törekvés vezérelte mind a design, mind pedig az elektro-akusztikus fejlesztést. A Sonus Faber a 30 éves fennállása során rengeteg sikeres fejlesztést mutatott be új anyagok alkalmazásával, de mindig hű maradt a hagyományokhoz. A legújabb „extrém" projekt is követi az alapelvet, és a legújabb alapanyagokat, a legfrissebb elektro-akusztikus kutatási eredményeket egyesíti egy hangfalban. 

A forma

  A hangfal szándékosan megtöri a hagyományosan lágy vonalakat, amelyeket a Sonus Faber általában használ. Emellett, mivel nagyon merev anyagokat alkalmaztak, a térfogatot is csökkenteni lehetett. Mint a márvány a képzett szobrász kezében, a nyersanyag váltás tiszta vágásokat mutat éles átmenetekkel. Az Ex30ma kompromisszum nélküli bemutatóra épült, és dinamikus vonalai jól tükrözik a karakterét, és természetét.

A szénszál

  A szén, ez a nagyon különleges kémiai anyag, az élet minden formájának alapanyaga bolygónkon. Emellett többféle formában fellelhető a lágy grafittól, a kemény gyémántig. Korunk ipara több területen használja a repülőgépgyártástól az autó karosszériákon át a sporteszközökben. A Sonus Faber alaposan kiismerte a szénszálas technológia akusztikus paramétereit a Huayra hangrendszer fejlesztése közben, amit a Pagani Automobili megbízásából terveztek a legújabb modenai szuperautóhoz.

A doboz

  A komplex keret forma 6 részből áll, amelyet rendkívül pontos méretezéssel készítenek extrém alacsony sorozatban. Az alacsony gyártási darabszám szinte kultikus tárggyá teheti a hangfalat a gyűjtők körében.

A faanyag

  A lant készítés volt az inspirációs forrása több Sonus Faber emblematikus hangfal tervezésekor. A Homage, az Amati, Guarneri, és a Stradivari hangfalak a legnevesebb képviselői a hagyományok tiszteletének. Az új Extrema is tiszteleg az antik művészet előtt, mert a szénszálas ház oldala piros luc fenyőfa amely Val di Fiemme-ből származik. Ezt a fát húros hangszerek építéséhez nagyon gyakran alkalmazzák.

Az oldalpanelek

  A fa hangja mindig fontos szerepet játszott a Sonus Faber hangfalakban. Az Extrema projektben is szempont volt az, hogy miként lehet a monocoque szénszálas kerettel, a hangszerek testében alkalmazott módon felhasználni a fát. A választás azért esett a Val di Fiemme erdő lucfenyő anyagára, mert ebből készítették a legszebb hangú hegedűket.

Berillium és gyémánt

  A berillium egy nagyon ritka, és exkluzív fém, amit a magas technológiás ipar alkalmaz. Az orvostudománytól a repülőgép iparig a berillium fontos alapanyag, emellett nélkülözhetetlen része a történelmi múltra visszatekintő hangszóróknak, és a mágneses hangszedő cartridge egységeknek is.

A magas hangok

  A magashang átvitelről egy 30 mm-es lengő csévés Sonus Faber fejlesztésű transducer gondoskodik, amelyet optimalizált vibráció elnyelő felület vesz körül. Az „Ultra dinamikus linearitás" az új neodymium mágnes rendszernek köszönhető. A dóm anyaga DLC (Diamond Like Carbon) berillium, amely a maximális felbontást biztosítja az akusztikus reprodukció során.

Közép, és mély tartomány

  Az Ultra dinamikus linearitás design jelen van a 180 mm-es Sonus Faber tervezésű mélyközép neodymium mágnes motorjában is. 6N tisztaságú réz cséve speciális tekercselés móddal csökkenti az örvényáram veszteséget. A mágneses motor nagyon lineáris, dinamikus, és többrétegű tekercselés módja jó hő leadó képessége mellett a csillapítást is biztosítja. A speciális membrán Sonus Faber fejlesztés. A szendvics nano-carbon rétegek, és speciális szintetikus csillapító hab keveréke, amely maximális felbontást biztosít.

Az ultramély tartomány átvitele

  A Sonus Faber fejlesztésű passzív radiátor az E.M.B.A.B.R. (Electro Magnetic Brake Auxiliary Bass Radiator) Cadawas tervező mérnök szerint változó csillapítású. A sík piston felület a mélyközép szendvics struktúrája, és a monocoque struktúra között félúton található. A kosár kialakítása minden rezonanciát elnyel, amely annak köszönhető, hogy fegyveracél ötvözetből készült, amelyet CNC megmunkálással formáztak egy darabból.

Légmagos tekercsek Az új Extremában alkalmazott rezonanciamentes progresszív tekercselésű légmagos tekercsek a legjobb idő/fázis együtt futást biztosítják. A Paracross elrendezés a legmagasabb minőségű alkatrészek felhasználásával biztosítja a lehető legmagasabb hangminőséget. A Murdorf Supreme kapacitások, és Jantzen tekercsek 2350 Hz törésponti frekvenciára vannak hangolva, és a négyféle damping beállítás garantálja, hogy bármely szobamérethez finom hangolható legyen a hangfal.

Műszaki adatok:

Rendszer: 2-utas alacsony vibrációs felfüggesztésű, E.M.B.A.B.R (Electro magnetic Brake Auxiliary Bass Radiator) technológiás monitor, dedikált fejlesztésű állványon

Doboz: Szénszálas monocoque szendvics, amelyet a versenyautók cockpitje ihletett. Erre van felépítve a hangfal többi része. Az oldal panel a Val di Fiemme-ből származó vörös luc (hegedűfa), amelyet kézzel válogatnak párba úgy, hogy megőrizzék a fa eredeti 3D felépítését. New Era exo-squeleton front és hátlap elrendezés.

Magas sugárzó: Sonus Faber saját fejlesztésű 30 mm-es lengőcsévés dóm, DLC (Diamond Like Cacbon) berillium membránnal. Mélyközép: Sonus Faber saját fejlesztésű 180 mm-es neodymium mágnes motoros ultra dinamikus lineáris sugárzó. 6N tisztaságú réz cséve, amely speciális tekercselés módjával minimalizálja az örvényáramú veszteséget. A dinamikus lineáris mágneses mezejű motor különleges geometriai kialakításának köszönhetően jobb hűtéssel, és csillapítással rendelkezik.

Passzív radiátor: Sonus Faber Cadawas saját fejlesztésű E.M.B.A.B.R (Electro magnetic Brake Auxiliary Bass Radiator), változó damping hatást biztosító technológia.

Keresztváltó: Rezonancia mentesített progresszív meredekségű design, optimalizált amplitúdó/fázis, és távolság/idő karakterisztikával. Paracross topologia.

Keresztezési frekvencia 2350 Hz.

Állítható alacsony frekvenciás damping 4 beállítás lehetőséggel.

Frekvencia átvitel:40 Hz - 40.000 Hz, E.M.B.A.B.R.

Érzékenység:88 dB/2,83V/1 méter

Névleges impedancia:4 ohm

Javasolt erősítő teljesítmény:50 - 200 W torzítás nélkül

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 29.
Tisztelt Uraim!
A Sonus Faber EX30 MA hangfalra árajánlatot kérek.

Üdvözlettel, Takács

Tisztelt Érdeklődő!

Bár ezt a kérdést nem ide, hanem az árajánlat kérésekhez lett volna címezni, de előjáróban annyit érdemes tudni a termékről, hogy abszolút limitált példányszámú hangfal, amit az ára, és tudása is tükröz.
Magyarországra is csupán egyetlen pár került. Az is ára nagyságrendileg az ultra High End termékek árait tükrözi. Ezt a hangfal párat egyedül az Audiofil Kft bemutatótermében lehet meghallgatni, és megvásárolni. Kérem, érdeklődjön az árával kapcsolatban közvetlenül velük.

Hazimozigyor.hu

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz